De 5150 Pre Workout is een van de vele supplementen van de supplementenlijn van bedrijf 5% nutrition van de in 2017 overleden bodybuilder Rich Piana. Een pre-workout is het ideale supplement wanneer je wat meer energie nodig hebt tijdens je workout. Dit is handig wanneer je een extra lange of zware training wilt overleven of wanneer je een nieuw record probeert probeert te breken. In deze review bespreken we onder andere wat er in de 5150 pre-workout zit en of dit supplement duur is vergeleken met andere supplementen.

Voordelen
 • Gruwelijke pomp
 • Lekkere smaak
 • Bom van stimulanten
Nadelen
 • Niet nemen voordat je gaat slapen
 • Relatief duur

Waarvoor gebruik je Pre-Workout?

Je kent vast wel die dagen dat je niet zo veel energie hebt, maar toch wilt trainen. Op zulke dagen kan een scoopie pre-workout wonderen doen. Het komt er op neer dat een aantal stofjes in dit poedertje ervoor zorgen dat jij meer energie krijgt om het maximale uit je training te halen. Effecten van pre-workout zijn ander andere:

 • Verhoging van je lichaamstemperatuur
 • Verwijding van de bloedvaten
 • Verhoogde mentale focus
 • Betere pump

Een pre-workout heeft nog een aantal andere voordelen. Een goede beschrijving van wat er nou allemaal in zo’n stofje zit en wat het met je doet is te vinden in dit artikel.

Wat zit er in?

De 5150 pre-workout van Rich Piana blinkt uit in zijn categorie doordat het heel veel verschillende soorten cafeïne en stimulanten bevat. Zo bevat dit supplement onder andere 8 verschillende soorten cafeïne, L-citrulline, Beta alanine. In de onderstaande afbeelding zijn alle voedingswaarden te zien van de 5150 Pre-Workout van de smaak Wildberry.

Voedingswaarden van de 5% Nutrition Rich Piana 5150 Pre-Workout smaakt Wildberry
Voedingswaarden van 5150 Pre-Workout (Wildberry Smaak)

Hoe smaakt de 5150?

De pre-workout is te verkrijgen in 4 verschillende smaken:

 • Green apple
 • Passion fruit
 • Pomegranate
 • Wild berry

Zelf heb ik de Passion fruit smaak geprobeerd en ik vond deze best wel lekker smaken. Als je het oplost in een glas water is het net alsof je een heel zoete limonade drinkt. De hardcore fans gooien de scoop direct in hun mond, dat is ook prima te doen.

Ongeveer een half uurtje voel je deze scoop wel inkicken. Je begint wat meer te zweten en te tintelen. Als je geen ervaren gebruiker bent raad ik aan om eerst te beginnen met een halve scoop om te kijken hoe je hier op reageert. De pomp die ik kreeg tijdens deze workout was velen malen beter dan dat ik zonder de pre-workout train. Ik weet niet of dat komt door het supplement of doordat ik harder heb getraind, maar het pakte in ieder geval positief uit. Een nadeel eerwaarde ik toen ik de preworkout een keer in de avond nam. Door de cafeïne kwam ik hierna moeilijk in slaap. Ik raad het dus niet aan deze preworkout in de avond te nemen als je gevoelig bent voor cafeïne.

Is de 5150 Pre-Workout duur?

In de onderstaande tabel vergelijken we de 5150 met een aantal andere populaire preworkouts van andere merken, zoals CELLUCOR en Body & Fit. Uit deze vergelijking blijkt dat de pre-workout van Rich Piana duidelijk de duurste is, net als andere producten van dit merk. Dit komt waarschijnlijk omdat deze preworkout behoorlijk gedoseerd is en omdat het merk gekoppeld is aan een bekende bodybuilder. Als je een goedkopere preworkout wilt uitproberen zal ik voor die van Body & Fit gaan, of eerst een sample bestellen om te kijken of het iets voor jou is.

NaamPrijs
5150 Pre-Workout
(5% Nutrition)
€31,90
C4 Original Pre-workout
(CELLUCOR)
€24,90
Crazy Pre-Workout
(Body & Fit)
€15,90
Gold Standard Pre-Workout
(OPTIMUM NUTRITION)
€21,90

Conclusie

De 5150 Pre-Workout van Rich Piana is een mega gedoseerde pre-workout die goed zijn werkt doet: veel energie en goede pomp. De smaak die ik heb geprobeerd is lekker en ik kon er keihard door trainen. Nadeel is dat door de cafeïne slapen nogal moeilijk wordt in de avond. Als je hier ook last van hebt raad ik een cafeïnevrije pre-workout aan. In de toekomst zal ik hier ook een review over schrijven.